Let's meet / story

Diederick Hielkema is Smart Finance Consultant bij Axians en heeft business kennis op het gebied van Finance, Revenue Management en IT

Hij is begin 2017 gestart als Senior Consultant Smart Finance bij Axians Business Analytics in Laren. Hieronder deelt hij 5 dingen die hij leuk vindt aan zijn werk bij Axians.

Diederick Hielkema

Allereerst, hoe ben je in aanraking gekomen met Axians Business Analytics Laren?

“Ik ben via een project bij een vorige werkgever in aanraking gekomen met Axians. Mijn eerste werkgever was ook een consultancy organisatie, waardoor je iedere keer bij andere klanten zat. Bij mijn tweede werkgever was ik een vast onderdeel van de organisatie, hier werd ik moe van herhaaldelijk dezelfde dingen doen op jaarlijkse basis. Mijn idee daarover is dat je het 1e jaar heel veel leert, het 2e jaar begin je het te begrijpen, het 3e jaar heb je het allemaal goed op orde, het 4e jaar begin je je te vervelen, waardoor je in het 5e jaar weg wilt.

Persoonlijke ontwikkeling en werkplezier

Wat maakt dit werk zo uitdagend en leuk voor mij? Elke dag werk ik samen met gedreven, enthousiaste en verantwoordelijke collega’s. Die plezier halen uit het werk dat ze doen. We focussen ons op het verschil kunnen maken. Dit doen we voor, maar vooral mét onze klanten. En dat niet alleen, onderlinge samenwerking binnen het Axians netwerk is ook een groot onderdeel van ons werk. Naast het harde werken is er veel ruimte voor plezier en leuke dingen doen samen met je collega’s. Ons motto: successen zijn er om samen te vieren!

Persoonlijke ontwikkeling en werkplezier vind ik erg belangrijk. Waar het naar mijn idee echt om gaat is: de medewerkers op de eerste plaats. Dus zorg ervoor dat je investeert in de mensen waarmee je samenwerkt zodat ook zij dit werkplezier ervaren. Jouw eigen werkplezier heeft een positief effect op de klanten en de klanttevredenheid. Dit staat voor mij hoog in het vaandel.

1. Als Smart Finance Consultant blijf je schakelen, er is veel afwisseling.

Ik houd mij met name bezig om financiële afdelingen bij organisaties te helpen om hun budget en forecasting proces efficiënter te maken. Dat stopt niet alleen bij Finance, dat rijkt zelfs verder naar een Sales afdeling of HRM afdeling. Ik richt de gekozen tool dan zo in, dat deze afdelingen zelf in staat zijn om mee te helpen om een budget en forecast te maken in een taal die zij zelf spreken. Dus een artikel en een prijs in plaats van een grootboekrekening.  Dat maakt het werk heel dynamisch. De interactie met de klant vind ik een leuk onderdeel met veel afwisseling.

2. Je inspireert elkaar om een efficiënter proces te maken en meer!

Het leuke vind ik, dat je bij verschillende klanten zit, dus dat je in verschillende keukens kunt kijken. En de verbinding ook soms kan leggen tussen verschillende bedrijven. Ze doen eigenlijk allemaal hetzelfde en hebben dezelfde processen. Die kan je met elkaar vergelijken en je daardoor laten inspireren. Daarom vind ik het samenwerken in teams super leuk. Je inspireert elkaar, daagt elkaar uit en vult elkaar aan.

3. Je krijgt complexe uitdagingen en werkt samen toe naar een deadline.

Ik krijg energie van complexe uitdagingen. Het moet niet allemaal recht toe, recht aan en copy paste zijn, maar de radertjes in je hoofd aan het werk zetten. Juist iets nieuws creëren, wat nog niet eerder is gedaan en zo een op maat gemaakte oplossing bedenken vind ik leuk. Juist als er wat meer druk en noodzaak bij komt, kom je in een creatieve snelkookpan terecht.  Op de projecten binnen Finance afdelingen zit vaak meer tijdsdruk, omdat in er in het proces van budget en forecast naar een deadline toe gewerkt wordt. Wij snappen die druk en ik vind het een uitdaging om ze daar zo snel en goed mogelijk mee te helpen.

4. Er is verbinding ondanks dat je altijd bij andere klanten werkt.

Axians is een consultancy club en daarom is het belangrijk om een sterke band met de thuisbasis in Laren te behouden. Dat faciliteert Axians heel goed door activiteiten te organiseren of door af en toe iets leuks via de post te sturen. Ze doen enorm veel moeite om de betrokkenheid van de medewerkers bij Axians hoog te houden, ondanks dat je altijd bij andere klanten werkt. Dat is misschien consultancy eigen, maar dat vind ik altijd wel leuk.  Hetgeen wat Axians onderscheidt van andere ICT-consultancy clubs is de persoonlijk touch. Je wordt hier meer gezien en er is altijd een persoonlijke benadering.

5. Een open cultuur: alles kan besproken worden.

Axians is een werkgever met een open cultuur, alles kan open besproken worden. Ik ervaar Axians als een fijne werkgever. Ze geven me ruimte om mezelf te ontwikkelen en er is een goede werk/privé balans. Je privé laten ze privé. Dat vind ik een belangrijk punt. Ze zorgen voor hun eigen mensen. Zo geven ze bijvoorbeeld ook aan, neem je rust daar waar het nodig is. Zonder dat het betuttelend wordt. Het is echt the best of ICT with a human touch.

Wat heb je nodig om bij ons te werken in het Smart Finance team?

Je moet in ieder geval interesse hebben in data, met name het gebruik van data in bedrijfsprocessen. Als je het leuk vindt om daarmee te spelen, mee bezig te zijn, te faciliteren, dan zou het wellicht een goede match kunnen zijn. Wij zijn als Smart Finance Consultants op veel verschillende gebieden met data bezig. Niet alleen met data klaarzetten, opslaan en beschikbaar stellen, maar ook het presenteren van data. We kijken als team ook specifiek naar het daadwerkelijke gebruik van data in de financiële hoek. Planning, control en financiële processen moet je dus goed (leren) begrijpen!”

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Melissa

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.