Let's meet / story

"Er komt meer kijken bij data dan alleen technologie"

Cor, Business Developer bij Axians, combineert technologie met strategie om organisaties te helpen hun doelen te bereiken. In een vraaggesprek legt hij uit hoe samenwerking, innovatie en kennis van de menselijke factor cruciaal zijn voor succes. Cor: "Het gaat om het creëren van waarde, niet alleen om techniek."

Cor Bonda

Kun je allereerst vertellen wie je bent en wat je doet binnen Axians? “Ik ben Cor en ik werk bij Axians als Business Developer, specifiek bij onze Business Analytics unit in Laren. Dit betekent dat ik me bezighoud met sales en marketing, maar vooral aan de voorkant van projecten zit. Ik praat met organisaties over wat er speelt, waar ze tegenaan lopen, welke trends ze zien en waar ze naartoe willen. Daarnaast breng ik technologie en business samen door te kijken naar wat mogelijk is en hoe dit kan worden geïmplementeerd.”
Dat klinkt alsof je op veel borden tegelijk schaakt? “Wat ik het leukste vind aan mijn werk is de combinatie van techniek en business. Voorheen was ik lead consultant en hield ik me voornamelijk bezig met projecten. Ik vond het geweldig om te zien hoe technologie de bedrijfsprocessen kon verbeteren. Nu, als Business Developer, kan ik mij nog meer richten op de trends en nieuwe ontwikkelingen in de markt. Het vinden van de juiste balans tussen de hype en de praktische toepassing van nieuwe technologieën zoals AI is bijzonder uitdagend en geeft mij veel voldoening. Het is niet alleen een kwestie van AI aanschaffen en klaar zijn; er komt veel meer bij kijken.”
Wat heb je nodig om jouw werk goed te doen en te kunnen versnellen? Mensen zijn voor mij cruciaal. Ik krijg energie van samenwerken en vind het een interessante uitdaging om met mensen te werken die misschien nog niet helemaal overtuigd zijn. Het is een mooie puzzel om te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan, om zo gezamenlijk de volgende stap te zetten. Naast de menselijke interactie blijf ik zelf ook nog steeds graag bezig met technologie. Ik gebruik veel tools zoals Copilot voor mijn dagelijkse taken, zoals het maken van presentaties en rapportages. Mijn werk is erg divers en een mix van weten wat er speelt door het lezen van blogs en artikelen, het werken met collega's om te zien waar zij mee bezig zijn en welke innovaties ze hebben toegepast, en strategisch nadenken over hoe alles in elkaar klikt.
Wat zie jij als de ‘next best thing’ in jouw vakgebied? “AI lijkt voor de hand liggend, maar ik denk dat AI zowel kansen als uitdagingen biedt. AI maakt data tastbaar en toegankelijk voor iedereen, wat het veel aantrekkelijker maakt dan bijvoorbeeld de infrastructuur van een cloud data platform. Iedereen kan een AI-gegeneerd gedicht of liedje maken. Maar, AI is geen wondermiddel. Het gaat erom hoe je AI inzet en welke meerwaarde het kan bieden. Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen de technologie en na te denken over wat je als organisatie echt wilt bereiken.”
Kun je een concreet voorbeeld geven van hoe je ‘versnellen’ in je werk toepast? “Een mooi voorbeeld is ons werk bij een grote pensioenuitvoerder. We hebben daar een data platform neergezet, maar merkten dat het niet optimaal werd gebruikt. Door in gesprek te gaan met de medewerkers, ontdekten we dat de mensen de voorkeur gaven aan hun oude vertrouwde manier van werken met data boven het nieuwe platform. Door vragen te stellen, te luisteren en samen te werken, konden we beter de aansluiting maken tussen de gebruikers van verschillende afdelingen en het platform. Dit project benadrukte hoe belangrijk het is om niet alleen op technologie te focussen, maar ook de menselijke kant mee te nemen in het helpen versnellen van klanten.”
Waarom zouden mensen bij Axians moeten komen werken? “Axians is een prachtige club met een diversiteit aan mensen en specialismen. We zijn een netwerkorganisatie met verschillende locaties die allemaal hun eigen expertise hebben, maar toch nauw samenwerken. Het biedt een mooie balans tussen innovatie en stabiliteit. En er is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Of je nu de focus wilt leggen op werk-privé balans, commerciële taken, of technische verdieping, er is vrijheid om je eigen pad te bepalen. Deze combinatie van een stimulerende werkomgeving en de mogelijkheid om je eigen weg te vinden maakt Axians zo’n fijne plek.”

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Marit

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.