Let's meet / story

In 2020 heb ik mijn afstudeerstage bij Axians gedaan

Dat beviel zo goed dat ik daarna ben doorgestroomd naar het Technisch Traineeship. Er heerst een hele fijne en informele werksfeer bij Axians. Je kunt iedereen aanspreken en er is veel bereidheid om je te helpen. 

Stijn Henken

In 2020 heb ik mijn afstudeerstage bij Axians gedaan en dat beviel zo goed dat ik daarna ben doorgestroomd naar het Technisch Traineeship. Ik heb Informatica gestudeerd in de richting van software development en momenteel werk ik als BI Consultant. Ik houd me voornamelijk bezig met de technische kant, dus het modelleren van data en het opzetten van data warehouses. Het is leuk dat het vakgebied zo breed is en ik hier de kans krijg om zelf te kiezen waar ik beter in wil worden.  

Fijne plek om te starten 

Ik ben begonnen met werken op de Business Analytics unit in Zaltbommel, een hele fijne plek om te starten. Hier heb ik 6 weken lang trainingen gevolgd om te leren wat de business unit precies doet, met welke tools er wordt gewerkt en wat voor soort klanten we hebben. Na die 6 weken heb je een goede basiskennis en al een beter idee van wat je leuk vindt om te gaan doen. Daarnaast is het persoonlijke ontwikkelprogramma dat je samen met trainees van alle andere business units volgt ook heel fijn als starter. Je wordt bij bepaalde dingen extra ondersteund en dat geeft je meer zelfvertrouwen. Het is ook prettig om je ervaringen te kunnen delen met andere starters en te zien hoe zij met bepaalde dingen omgaan.  

Er heerst een hele fijne en informele werksfeer bij Axians. Je kunt iedereen aanspreken en er is veel bereidheid om je te helpen. Ook buiten werktijd wordt er veel ondernomen samen, zo pakken we op vrijdagmiddag meestal wel een biertje als je op kantoor bent en binnenkort gaan we met een groep mountainbiken in het weekend. Als ik zelf iets wil organiseren dan wordt daar budget voor vrij gemaakt. Ik houd zelf heel erg van boulderen, dus het lijkt me leuk om mijn team binnenkort mee te nemen voor een cursus. 

Ambitie 

Axians heeft veel verschillende expertises in huis, dat is een van de redenen waarom ik heb gekozen om hier te gaan werken. Mocht ik op de lange termijn bijvoorbeeld toch meer richting de software development willen gaan, dan kan dit gewoon binnen hetzelfde bedrijf. Vanuit Axians ondersteunen ze me bij het waarmaken van mijn ambities. Als ik als junior iets nieuws op wil pakken, dan laten ze me dat ook doen. Zo geef ik binnenkort samen met 2 collega’s een Microsoft workshop en ben ik sinds kort werkzaam voor een grote klant van ons waar ik onderdeel uitmaak van het BI team daar. 

Voor de toekomst hoop ik nog veel stappen te kunnen maken op technisch gebied, zo zie ik mezelf over 5 jaar wel richting Architect of Senior Data Engineer gaan. 

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Floor

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevantie vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.