Let's meet / story

Het Young Professional Programma was een leuke manier om jonge mensen uit de organisatie te leren kennen.

Troy is na zijn master Consultancy & Entrepreneurship aan de Rotterdam Business School in 2016 gestart in het Young Professional Programma en inmiddels werkzaam als Global Transformation Lead voor Axians in Parijs.  

Troy de Backer

“Ik was nog niet bekend met Axians, maar de informele en persoonlijke benadering tijdens het sollicitatieproces sprak me direct aan. Ik was altijd in de veronderstelling dat een Traineeship niet bij me zou passen, ‘te stage achtig’, maar de mogelijkheid om een hands-on rol op te pakken en direct verantwoordelijkheid te dragen voor projecten en contracten heeft me overtuigd om toch in het programma te starten. 

In eerste instantie ben ik begonnen als Service Manager waarna ik 9 maanden als Project Manager heb gewerkt. Door de verschillende functies heb ik begeleiding gehad van meerdere ervaren collega’s en coaching gehad van verschillende type managers, stuk voor stuk pakte ze zaken op een hele andere manier aan. Van deze contrasten heb ik veel kunnen leren, zowel werkinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Een van mijn valkuilen die ik al snel tegenkwam is dat bureaucratie me kan frustreren, iets dat bij Axians minimaal aanwezig is maar toch belangrijk is in je dagelijkse activiteiten – hoe zet je dat dan om in een uitdaging? Aan de andere kant kom je er ook achter wat je krachten zijn, zo heb ik ontdekt dat ik veel energie van vernieuwing en pionieren krijg. Door die bewustwording en de vrijheid bij Axians heb ik ‘vernieuwing en pionieren’ steeds meer kunnen embedden in mijn loopbaan bij Axians.’’ 

Het Young Professional Programma 

“Het Young Professional Programma was een leuke manier om jonge mensen uit de organisatie te leren kennen met wie je net weer over andere dingen kan praten. Je doet veel activiteiten samen, zoals barbecueën of de stad in op vrijdag na het werk. Over het algemeen zie ik mezelf als een nuchter persoon, dus ik moest me wel even openstellen voor het diepgaande persoonlijk ontwikkelprogramma, als ik er nu op terugkijk is het ontzettend waardevol geweest. Het heeft me bewust gemaakt dat je in controle kunt zijn over jezelf, het is een keuze of je ’s avonds in bed ligt te piekeren over bepaalde gebeurtenissen of niet. Daar heb ik elke dag nog iets aan.” 

Typisch Axians

“Tijdens het programma kwam ik er achter dat Project Manager en Service Manager geen eindstations voor me zijn, dus heb ik ervoor gekozen om zelf dingen te veranderen. Ik wilde meer van het vernieuwen en pionieren en ben in gesprek gegaan met de directeur innovatie. Zo heb ik uiteindelijk de kans gekregen om een innovatieproject op het gebied van Network-as-a-Service (NaaS) op te pakken wat zich uiteindelijk heeft vertaald naar een fulltime functie als ‘Innovatie Lead’. Dat is typerend aan Axians, als je van mening bent dat er grote kansen liggen is alles mogelijk, maar je neemt zelf het initiatief, je moet het zelf gaan doen. Het is mooi dat dit stuk ondernemerschap zo ver is doorgevoerd in de organisatie. Als dat laatste nou echt bij jou past dan moet je snel op die sollicitatie knop drukken want je hebt je club gevonden! 

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Floor

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.