Let's meet / story

"Het is niet alleen code, het is teamwork"

Versnellen betekent innoveren. Altijd het beste uit jezelf en je werk halen. Anya, Software Developer, vertelt over haar ervaringen, uitdagingen en de dynamiek van haar werk bij Axians in Zaltbommel. Zo deelt ze haar inzichten over hoe het bedrijf haar helpt om te groeien, waarom het belangrijk is om open te staan voor nieuwe kennis en hoe haar werk bijdraagt aan het versnellen van bedrijfsprocessen voor klanten. Anya: "We zoeken altijd nieuwe manieren om te blijven leren"

Anya Gollykh Steendijk

Anya, kan je vertellen wie je bent en wat je doet binnen Axians? “Ik ben Anya en ik werk bij onze Axians Data integratie unit in Zaltbommel. Ik ben een Software Developer en werk daar nu bijna twee jaar. In mijn rol houd ik me bezig met het ontwikkelen van software die integraties mogelijk maakt tussen verschillende applicaties en services die normaal gesproken niet direct met elkaar kunnen communiceren. Dit betekent dat we oplossingen creëren die de workflow van onze klanten stroomlijnen en automatiseren, zodat zij minder tijd hoeven te besteden aan handmatige taken.”
Dat klinkt als een uitdagende job? “Zeker, in het kort schrijf je software. Maar in detail, wat onze business unit doet, is integraties maken. Stel je voor dat je twee applicaties hebt die niet direct met elkaar kunnen praten, of twee verschillende services die niet automatisch gegevens uitwisselen. Onze taak is om die communicatie te faciliteren. Dit doen we door middel van code te schrijven. Hoewel je ons werk vaak niet direct ziet, omdat we geen zichtbare apps of websites ontwikkelen, zijn onze oplossingen cruciaal voor het besparen van tijd en moeite voor de klant. Wij zorgen ervoor dat processen vloeiender verlopen door bijvoorbeeld gegevens automatisch over te zetten van het ene systeem naar het andere. En daar zijn klanten uiteraard heel blij mee.”
Wat zorgt ervoor dat je elke dag in beweging blijft? “Voor mij ligt de uitdaging in het constante leerproces en de noodzaak om creatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen. In het begin was lastig om te leren hoe je code schrijft en hoe je software ontwikkelt. Maar na verloop van tijd  wordt dit veel makkelijker en zie je vanzelf complexere uitdagingen vanuit het grotere geheel. Het bouwen van software is vaak als het oplossen van een puzzel. Je hebt een duidelijk doel voor ogen, maar de weg ernaartoe kan vol verrassingen zitten. Soms denk je dat iets simpel zal zijn, maar dan blijkt het vanuit een technisch perspectief veel complexer. Je moet niet alleen de code schrijven, maar ook nadenken over hoe je het bouwt en hoe het in het grotere geheel past. Dit betekent dat je constant moet anticiperen op onverwachte problemen, zoals verouderde libraries of veranderende klantbehoeften.
Wat helpt jou versnellen in je werk? “Het samenwerken in een team, waarbij iedereen verschillende rollen en perspectieven heeft. Dat is erg waardevol. In ons team werken we vaak aan interne projecten en soms aan klantprojecten. We gebruiken geen strikte Scrum-methodologie, maar werken wel met een Kanban-bord en hebben dagelijks een stand-up. Het is cruciaal dat iedereen open en eerlijk communiceert. Soms moet je een balans vinden tussen zelfstandig werken en op tijd hulp vragen. Het is belangrijk dat iedereen in het team zich gehoord voelt en dat we elkaar ondersteunen. Als er een probleem is, moet je je comfortabel voelen om het te delen, zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Dit helpt ons om effectief samen te werken en de beste resultaten voor onze klanten te behalen. En dus ook de reden waarom we kunnen versnellen.”
Versnellen wordt vaak in een moeite genoemd met innovatie. Welke rol speelt innovatie in jouw werk? “Een bijzonder grote rol. Hoewel de basisprincipes van softwareontwikkeling misschien niet veel zijn veranderd in de afgelopen decennia, veranderen de tools en technieken die we gebruiken voortdurend. We proberen altijd up-to-date te blijven met de nieuwste versies van software en libraries. Ook maken onze klanten steeds vaker de stap naar moderne cloud technologieën. Wij helpen hen door een goede oplossing op maat te bedenken en dit te realiseren. Dit maakt namelijk een groot verschil in hoe ze hun IT-infrastructuur beheren. Voor mij persoonlijk betekent innovatie dat ik constant nieuwe dingen leer en mezelf blijf ontwikkelen. Ondanks dat ik nog niet veel ervaring heb, leer ik elke dag iets nieuws en probeer ik dat toe te passen in mijn werk.”
Kan je een concreet voorbeeld geven van een project waar je trots op bent en waar innovatie een grote rol speelde? “Zeker, dat is een recent project voor Koning & Hartman. We werkten aan de migratie van bestaande oplossingen naar Microsoft Dynamics en creëerden nieuwe integraties op een moderne manier. Dit project begon in december en we zijn nu bijna klaar. Het was een uitdagend project omdat het niet alleen een kwestie was van bestaande oplossingen kopiëren en plakken, maar ook het ontwikkelen van nieuwe technologieën en werkwijzen. Dit project had een grote impact op mij omdat ik echt het gevoel kreeg dat ik van een beginner naar een meer verantwoordelijke rol groeide. Ik leerde niet alleen op technisch vlak veel, maar ook hoe ik effectief kon samenwerken met mijn team. Het was ook een uitdaging om feedback te geven en te ontvangen, wat mijn communicatieve vaardigheden heeft verbeterd. Dit project heeft me geholpen om mijn technische en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en ik ben trots op wat we als team hebben bereikt.”
Tot slot, waarom zouden mensen bij Axians moeten werken? “Bij Axians krijgen we de vrijheid en het vertrouwen om ons werk op een manier te doen die voor ons comfortabel is. We hebben een fijne en ondersteunende werkomgeving waar iedereen bereid is om elkaar te helpen. Dit zorgt voor een goede werk-privébalans en een prettige werksfeer. Bovendien moedigen we constant leren en persoonlijke groei aan. Of je nu geïnteresseerd bent in technische uitdagingen, innovatie, of het verbeteren van je soft skills, bij Axians krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je rol.”

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Harm

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.