Let's meet / story

Hier vind je de perfecte combinatie van techniek en human touch

Bij Axians hebben we oog voor onze medewerkers. Daarom vinden we het belangrijk dat collega’s de ruimte krijgen voor een goede verdeling tussen werk en privé. In een reeks interviews spreken we medewerkers van verschillende business units waarin zij vertellen wat voor hen die juiste balans oplevert. In dit artikel spreken we Chenley (42), smart analytics consultant, over Curaçao, omdenken en het belang van vitaliteit.

Chenley Mongen

Zeventien jaar was Chenley toen hij zijn eerste echte stappen in Nederland zette. Tuurlijk, hij was als kind wel eens eerder hier op bezoek geweest. Maar nu, als bijna-volwassene, was hij er voor het eerst écht. En ook met een duidelijk doel. “Ik had mijn Havo afgerond op Curaçao en kwam naar Nederland om een computer/technische opleiding te volgen. Computers waren in die tijd een hype. Ik was nog helemaal niet bezig met wat ik wilde worden, maar iedereen had het over computers dus dan is het automatisch interessant. Toen ik klein was, kocht mijn vader een eerste computer. Met 25Mhz. Dat kan je je nu niet meer voorstellen, maar dat was enorm snel. Zo is de passie voor techniek begonnen. En hier in Nederland is dat alleen maar verder gegroeid. Want nog tijdens mijn studie ben ik aan de slag gegaan als tester in Nijmegen. Dat was enorm leerzaam. De directeur, Jack heette hij, nam me echt onder zijn hoede. Ik heb zoveel van hem geleerd, kreeg de ruimte om me te ontwikkelen. Jackpot noemde ik hem altijd. Dat was hij ook echt voor mij.”

Redder in nood

Chenley trekt verder ICT-land en ontdekt steeds meer wat wél en wat niet bij hem past. Wat hem energie geeft en wat hem energie kost. Zo is van waarde zijn voor een klant zijn grote drijfveer. “Dat is prachtig. Met mijn kennis precies uitdenken waar een klant naar op zoek is. Misschien nog voordat ie dat zelf realiseert. Zo kan ik ze dan echt begeleiden in hun traject. Een soort redder in nood ben ik dan. Als dat geen energie geeft… En dankzij mijn ervaring weet ik natuurlijk steeds beter hoe je zo’n traject voor een klant goed kan inrichten. Dus eerst operationeel, dan een stapje omhoog naar het materiaal, enzovoort. Als je dan van een klant terugkrijgt dat het ze echt verder heeft geholpen en dat ze er blij mee zijn… Ja, dat vind ik wel het mooiste aan dit vak. Dat gebeurt natuurlijk niet altijd, maar alle feedback is voor mij waardevol. Ik neem alles mee om mezelf te ontwikkelen voor de volgende klant.”

Vitality coach

Dat leergierige gebruikt Chenley niet alleen om zijn klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ook binnen Axians zet hij zich in om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. “Ik wil mezelf blijven uitdagen om complexere vraagstukken en doelen te bereiken en mijn eigen grenzen te verleggen. Dus ik was op zoek naar een manier om verschillende processen bij elkaar te krijgen. Dat maakt het eenvoudiger om dingen gedaan te krijgen. Kijk, techniek is een prachtig hulpmiddel. Je kan daar heel veel mee. Maar je hebt mensen nodig om het samen te brengen. En als die twee werelden joinen, dat is mooi. En bij Axians vind je die perfecte combinatie van techniek en human touch. Goed voorbeeld is de vitality coach. Dat ga ik nu binnen Axians oppakken. Niet elk bedrijf vindt het nodig om een vitality coach aan boord te hebben, hier schatten ze dat wel op waarde. Best mooi hoe dat is gelopen. Want het leek mij leuk om me hierop te richten naast mijn technische werkzaamheden. En binnen Axians vonden ze mij een geschikt persoon om dat te gaan doen. We hebben elkaar dus gevonden. Als vitality coach ga ik collega’s ondersteunen. Zijn ze gelukkig? Zijn ze moe? Is er een risico op uitval? En op basis van data brengen we dat in kaart en kunnen we collega’s op een empathische manier helpen wanneer dat nodig is. Hier kan ik dus mijn passie voor techniek en innovatie combineren met de omgang met elkaar.”

Verrijking

Het zelfbewuste van Chenley is misschien deels aangeboren, maar voor een ander deel ook zeker zo gegroeid. Nadat zijn vrouw ziek werd, was hij genoodzaakt een stap terug te doen en het leven vanuit een ander perspectief te bekijken. “Je wordt geleefd op dat moment en daarmee ook gedwongen om naar jezelf op zoek te gaan. Werk is dan ineens helemaal niet meer zo belangrijk. Data zat ineens niet meer vooraan in mijn gedachten. Het gaat dan nog veel meer om het gezin, om je kind, je vrouw, dan de tijd daarvoor. Niet dat ze eerst op de tweede plaats stonden, maar het gevoel is anders. Dus ondanks alle pijn is dat een verrijking. En die ervaring neem ik elke dag mee in mijn werk. Ik maak hele bewuste keuzes. Werk ik op kantoor of werk ik thuis omdat ik dan de voetbalwedstrijd van mijn zoontje kan zien? Doe ik tussen het werk een boodschap omdat ik dan in de avond meer tijd heb voor mijn vrouw? Hele kleine keuzes, maar die maken wel het verschil voor mij.”

Quality time

Gezondheid is een belangrijk thema in het leven van Chenley. Daar hoort een sportieve levensstijl en gebalanceerde mindset bij en dat is aan de 42-jarige smart analytics consultant én vitality coach wel besteed. “Ik sta heel vroeg op, rond 06:00 uur, en neem dan voor mezelf door wat mijn prioriteiten zijn. Drie belangrijke zaken die ik gedaan wil krijgen. De rest is bijvangst. En dit brengt focus in mijn dag. Zo heb ik gelijk scherp waar ik me op ga richten. En dan begint de dag. Of ik ga naar kantoor of ik werk thuis. Meestal verdeel ik dat over de week: drie dagen kantoor, twee dagen thuis. Maar ik kijk altijd wat het beste past bij mijn prio’s. En zeker als ik thuis werk, lopen werk en privé door elkaar. Dan pak ik aan het eind van de ochtend een uurtje om naar de sportschool te gaan. En dan verschuift werk naar later op de dag. Zo kan het zijn dat ik tot 21:00 doorwerk, maar wel in de middag quality time met mijn zoontje heb doorgebracht. En de klant merkt er niks van want die kijkt alleen naar wat er opgeleverd wordt en of dit binnen de deadline gedaan is. Dus klant blij, Axians blij, gezin blij en ik blij.”

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Maxime

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.