Let's meet / story

“Ik werk als Senior Smart Data Consultant.
Een functie met veel afwisseling.

Martijn

Miltenburg werkt als Smart Data Consultant bij Axians Business Analytics in

Laren. In 2015 is hij gestart als Medior Smart Data Consultant. Binnen de

organisatie is hij doorgegroeid naar Senior consultant, Architect én

Teamleider. Martijn vertelt over hoe hij het vindt om te werken  bij

Axians: 

Martijn Miltenburg

De Smart Data Consultants van Axians Business Analytics Laren zijn de data engineers en data architecten. Dit zijn de collega’s die het leuk vinden om data te ontsluiten, beschikbaar te maken voor gebruik, mee te denken over het ontwerp van dataplatformen en om hieraan te bouwen. Binnen het team hebben we twee specialisaties: Moderne Data Architectuur en Data Virtualisatie. De tools die wij veelal gebruiken zijn: Snowflake, Matillion, de datacomponenten van Microsoft Azure, Denodo en Data Virtuality. 

Ik werk als Senior Smart Data Consultant.  

Een functie met veel afwisseling. Afhankelijk van de klantopdracht word ik ingezet als Solution Architect of als Lead Developer.  

Als Solution Architect teken je met de klant het grote plaatje uit.  We hebben een dataplatform voor de klant nodig. Hoe komt dat eruit te zien? Wat moet dat platform kunnen? Welke toolings gaan we daarbij gebruiken? Welke standaarden gaan we toepassen? En hoe gaan we het daadwerkelijk implementeren en meehelpen met implementeren? Dat hoort ook gewoon bij het werk.

Als Lead Developer help ik de klant om een dataplatform neer te zetten door te bouwen en door advies te geven. Ik help met het in de lucht houden van bestaande omgevingen en lever support waar mogelijk. Soms ben ik aanspreekpunt voor alle tools die we hebben draaien. En ik zorg ervoor dat een BI team leert en zich blijft ontwikkelen. Dus ik help collega’s in het projectteam om zaken te leren die ik vroeger ook heb moeten leren.     Juist die combinatie van het uitdenken, het bouwen en anderen op sleeptouw nemen vind ik het leukste aan het werk bij klanten. 

Een groot internationaal bedrijf en toch een persoonlijk, kleinschalig gevoel 

Ik wilde eigenlijk nooit bij een groot internationaal bedrijf werken. Dat leek me erg onpersoonlijk en je hebt vaak weinig invloed op de richting van de organisatie. Dat ik me toch op mijn plek voel bij Axians, is door de manier waarop de organisatie is ingericht. Axians is een netwerkorganisatie met zelfsturende units. We zijn in Laren een relatief kleine club met zo’n 70 mensen. Daardoor kent iedereen elkaar en heb je invloed in de organisatie. Daarnaast heb je het voordeel van een netwerk van zusterbedrijven waar je hulp aan kan vragen of aan kan leveren. Je staat nooit alleen. 

Ik krijg de kans om mezelf te blijven ontwikkelen  

In mijn geval niet alleen als consultant, maar ook als teamleider. Ik ondersteun een aantal collega’s in hun ontwikkeling en kijk bijvoorbeeld hoe het gaat op opdrachten. Nu pak ik bijvoorbeeld ook een stukje partnermanagement op. Zo ontwikkel ik mijzelf, zonder het technische werk helemaal los te laten, ook op management gebied.     Binnen Axians zijn er voldoende trainingsmogelijkheden. Onze Academy in Laren faciliteert allerlei trainingen. Zo kun je 3 keer per jaar een training volgen onder werktijd en zijn er verschillende opleidingsprogramma’s zoals het Consultant Development Programma. Dat is best uniek. Ook organiseren we allerlei kennissessies om elkaar ook op vakinhoudelijk gebied te blijven inspireren. 

Iedereen innoveert en onderneemt

We zijn continu bezig om in de markt te kijken naar de nieuwste ontwikkelingen en partners in het vakgebied. Wij besluiten gezamenlijk, als team, wat we gaan doen in een jaar. Waar ligt de focus op? Met welke tools of partners willen we aan de slag?, Welke ontwikkelingen zien we? Daar wordt iedereen bij betrokken. Zo zijn we een aantal jaar geleden bijvoorbeeld uitgekomen op een partnership met Snowflake. Wij waren toen de eerste partner in Nederland. 

Het is ook gewoon een gezellige club 

We hebben een hele leuke groep collega’s die altijd voor elkaar klaarstaan. Zowel als vangnet bij opdrachten, maar ook voor gezelligheid en leuke activiteiten. Er worden best veel leuke activiteiten georganiseerd. We hebben bijvoorbeeld een jaarlijks ski-uitje, thema lunches en er worden allerlei activiteiten georganiseerd vanuit de werkgroep Health, Safety en Wellbeing. Ook de interne softskill trainingen die je 3 keer per jaar kan volgen voelen als een uitje. Je volgt samen met collega’s onder werktijd een inspirerende training op een externe locatie met aansluitend een heerlijke lunch. Dat is echt wel uniek.” 

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Melissa

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.