Let's meet / story

"Vrijheid en vertrouwen maken het verschil bij Axians"

Monne, lid van het Managed Analytics Team bij Axians, belichaamt versnelling door zijn werk in BI-omgevingen en focus op snelle probleemoplossing. Tijdens zijn vijf jaar bij Axians heeft hij zich ontwikkeld van het oppakken van incidenten tot het uitvoeren van complexe changes en projecten. Monne: "Ik haal heel veel energie uit het helpen van anderen en het oplossen van technische problemen."

Monne Weeda

Monne, kun je jezelf voorstellen en vertellen wat je doet binnen Axians? “Ik ben Monne, 30 jaar en woonachtig in Dordrecht. Binnenkort vier ik mijn vijfjarig jubileum bij Axians Business Analytics in Zaltbommel. Hier ben ik onderdeel van het Managed Analytics Team, wat eigenlijk een combinatie is van een service desk en support desk. De afgelopen jaren ben ik gegroeid van het oppakken van incidenten naar het uitvoeren van changes bij klanten op hun BI-omgeving. Soms draai ik ook kleine projecten. Dit maakt mijn werk heel divers en uitdagend.”
Kan je uitleggen wat dan zo divers en uitdagend is? “Er zijn twee aspecten die ik erg leuk vind aan mijn werk. Ten eerste houd ik ervan om technisch bezig te zijn, te puzzelen en uiteindelijk een oplossing te vinden. Dit komt vaak voor bij supportwerk, waarbij je altijd een probleem moet oplossen en de klant blij kunt maken. Ten tweede krijg ik energie van het feit dat ik soms op een dag meerdere klanten kan helpen. In vergelijking met consultancy, waar mijn collega's vaak mee bezig zijn, kan ik meerdere incidenten of changes uitvoeren en zo dus meerdere mensen blij maken op één dag.”
Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit? “Mijn dag begint meestal met een daily stand-up om 9 uur met het Managed Analytics Team. We bespreken wat er die dag is binnengekomen, wat er nog openstaat van vorige dagen en wie er beschikbaar is. Vervolgens verdelen we de taken. Soms ben ik ingepland voor changes bij klanten, soms voor support tickets en soms voor projectwerk. Het verschilt per dag, wat mijn werk divers maakt. Vaak moet ik problemen oplossen die 's nachts zijn ontstaan tijdens het laden van data bij klanten. Dit kan variëren van verkeerde data aanleveringen tot technische fouten in de cloud.”
Kun je een voorbeeld geven van issues die je tegenkomt? “Veel van onze issues komen voort uit monitoring, waarbij we fouten op data-ladingen ontdekken. Bijvoorbeeld, als data van de ene plek naar de andere wordt verplaatst en er worden transformaties op gedaan, kunnen er fouten ontstaan als er een verkeerd datatype wordt aangeleverd. Soms zijn er ook technische problemen zoals een niet bereikbare server. In complexere gevallen is de foutmelding niet direct duidelijk en moet ik door middel van trial and error uitzoeken waar het probleem zit. Dat zorgt ervoor dat je altijd scherp moet zijn en heel secuur te werk moet gaan. Daar hou ik van.”
Hoe speelt het thema 'versnellen' een rol in jouw werk? “Versnellen is essentieel in mijn werk, vooral omdat we werken met productieomgevingen van klanten die cruciaal zijn voor hun dagelijkse taken. Wanneer er iets fout gaat, moeten wij snel schakelen en de juiste persoon erop zetten om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Ons werkveld is constant in beweging met nieuwe ontwikkelingen en tooling die jaarlijks veranderen. Dit betekent dat we continu moeten innoveren om onze dienstverlening op peil te houden en snel kunnen inspelen op nieuwe klantbehoeften.”
Versnellen wordt vaak ook gelinkt aan innovatie. Hoe zit dat in jouw werk? “Innovatie is ook voor mij heel belangrijk. Ik hou ervan dat alles werkt zoals het hoort en ik ben graag bezig met de nieuwste tooling. Hoewel we soms bij klanten met minder moderne omgevingen werken, is het streven om altijd voorop te lopen in ons vakgebied. Nieuwe ontwikkelingen houden me scherp en zorgen ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Gelukkig biedt Axians voldoende mogelijkheden om met de nieuwste tools en technieken aan de slag te gaan, wat mijn werk nog interessanter maakt.”
Kan je uitleggen hoe Axians je daarin stimuleert? “Axians biedt veel vrijheid en vertrouwen in je werk. Er is ruimte om je mening te geven en er wordt echt naar je geluisterd. Daarnaast krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen door trainingen en cursussen die je zelf kunt kiezen. Wat ik ook waardeer is de fijne sfeer en de hechte band binnen ons supportteam. Axians organiseert regelmatig activiteiten en het motto 'Leuke Dingen Doen' staat centraal. Het gevoel dat ik hier alles heb wat ik nodig heb om te groeien en gelukkig te zijn in mijn werk, maakt Axians voor mij de ideale werkgever. Voor iedereen die wil starten in de BI-wereld, kan ik aanraden om bij Axians te beginnen. Ik kan me niet voorstellen dat er een plek is waar je sneller zoveel tegelijk kunt leren als binnen het Managed Analytics Team."

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Bert

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.