Let's meet / story

Je wordt gestimuleerd om op een andere manier te werken

Bij Axians hebben we oog voor onze medewerkers. Daarom vinden we het belangrijk dat collega’s de ruimte krijgen voor een goede verdeling tussen werk en privé. In een reeks interviews spreken we medewerkers van verschillende business units waarin zij vertellen wat voor hen die juiste balans oplevert. In dit artikel spreken we Paul (43) over wereldreizen, buitenbeentjes en Italiaanse bergen.

Paul de Liefde

Voor Paul is vrijheid in het werk belangrijk. Zo werkt hij veel vanuit kantoor, maar is erg blij met de mogelijkheid om ook elders zijn werkzaamheden uit te kunnen voeren. Hij werkt graag op een plek die op dat specifieke moment bij hem past. “Klopt, ik zit in de bevoorrechte positie dat ik de mogelijkheid heb om op heel verschillende locaties te kunnen én te mogen werken. Veel reizen is sowieso erg belangrijk voor me. Mijn moeder verhuisde op mijn 16e naar Dubai, daar ging ik regelmatig op bezoek. En zo is die passie voor reizen ontstaan. Later heb ik een wereldreis gemaakt en nu werk ik regelmatig vanuit Italië. Die afwisseling is belangrijk voor mij. Dat geeft me inspiratie en rust. Waardoor ik dus ook mijn werk beter kan doen.”

Eindresultaat

Business Intelligence is de tak van sport waar Paul zich in heeft gespecialiseerd. Hij laat zich omschrijven als een allrounder, iemand die evenveel kennis heeft van de voorkant van het product als van de achterkant. En daarmee is Paul voor klanten een fijne consultant om mee te schakelen en maakt het weinig tot geen verschil of hij dat contact onderhoudt vanuit zijn business unit of in de Italiaanse bergen. “Het gaat de klant om het eindresultaat. En natuurlijk een bepaalde mate van flexibiliteit om snel te kunnen schakelen. Maar mijn telefoon of computer werkt in het buitenland op dezelfde manier als hier in Nederland. Ik weet dat ik een beter resultaat aflever wanneer de omstandigheden ideaal zijn. En ik voel me een stuk fijner met een verse cappuccino terwijl ik uitkijk over schitterende natuur met een zonnetje in mijn gezicht.”

Het Axians- gevoel

Het is een van de redenen waarom Paul blij is met Axians. En vice versa. “Je wordt hier gestimuleerd om op een manier te werken die bij jou past. Voor de een is dat vijf dagen in de week op kantoor, prima! Een ander geeft daar weer een andere invulling aan. Het is goed om te kijken naar wat voor jou werkt. Als iemand zich goed voelt, levert hij ook betere resultaten. Zo simpel is het vaak. En daar is de cultuur van een organisatie een heel belangrijke factor in. Je kan bij Axians zijn wie je bent. Of je nou in een T-shirt of driedelig pak rondloopt, het maakt niet uit. Je kennis en wat je kunt bijdragen is het belangrijkste. Je hebt hier geen buitenbeentjes. En dat creëert een heel menselijke en open sfeer. Ik merk dat je door collega’s ook vaak op basis van je expertise wordt aangehaakt. Gewoon heel laagdrempelig van ‘jij weet hier toch best wat van, kan je even meekijken of meedenken?’. Zo help je elkaar en kom je samen verder. Maar laat ik vooropstellen dat ik heel blij ben met mijn werk. Ik krijg er energie van.”

Dolce vita

Terug naar Italië. Pauls moeder heeft hier een huisje waardoor dit een toegankelijke en vertrouwde omgeving voor hem is geworden. “Het leven is daar toch anders. Dat klinkt altijd zo cliché, maar het is wel waar. Je wordt wakker, doet je laptop open, pakt een kopje koffie en dan begint je dag om 07:30 uur. Heerlijk ontspannen. Je maakt een ontbijtje, checkt de status van je werk en op de achtergrond hoor je de koeien loeien. Of de klokken van een idyllisch kerkje wat verderop. Dus je bent aan het werk, maar ondertussen ben je ook aan het genieten. Dat maakt het heel ontspannen. Het werken van 9 tot 17 past gewoon minder goed bij mij. Laat mij maar heel vroeg beginnen of misschien tot laat doorwerken, maar dan heb ik in elk geval de vrijheid om mijn dagen in te vullen zoals ik dat wil. En voor Axians maakt het geen verschil. Voor mij voelt deze manier van werken als iets wat bij mij past. Maar goed, ik besef me wel goed dat werken in Italië voor veel mensen natuurlijk best luxe is.”

Vertragen en versnellen

Toch betekent dit niet dat Paul het hele jaar in het buitenland te vinden is. De vrijheid om elders in Europa te kúnnen werken, vindt hij gezond. “Wanneer ik in Nederland ben, werk ik een dag in de week thuis. En de rest op kantoor of bij de klant. Daar merk ik direct die andere dynamiek. Meer overleggen, meer afleiding, maar natuurlijk ook meer sociale contacten. Dus het is belangrijk daar de juiste balans in zien te vinden. Vertragen om te kunnen versnellen, was het toch? Ja, ik zie het ook echt zo. Je rust pakken, de juiste omstandigheden creëren om daarna het beste resultaat te leveren. Het klinkt allemaal heel logisch. Maar geloof me, binnen veel bedrijven is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Buiten werktijd zoek ik die vertraging ook bewust op. Ik kan heel goed een avondje op de bank doorbrengen met een serie of gedachteloos naar Johan Derksen kijken. Soms moet je je hoofd ook echt rust gunnen en de manier waarop je dat doet ziet er voor iedereen natuurlijk verschillend uit.”

Toekomst

Dankzij deze vrijheid overweegt Paul om zelf ook een huisje in het buitenland te kopen. “Misschien ook wel in Italië, in de buurt van mijn moeder. Het gaat om het gevoel bij de omgeving. En Italië voelt als thuiskomen. Ik kom hier al 40 jaar. Dan groeit dat gevoel natuurlijk ook. Maar ik weet dus niet of ik daar permanent ga wonen. Ik ben alleenstaand dus ik heb ook die vrijheid om op heel korte termijn te beslissen dat ik een tijdje ergens anders heenga. Het is een beetje het digital nomad bestaan. En ik denk dat ik de mogelijkheid om in het buitenland te werken vaker ga benutten. Ik word er in elk geval een blij mens van.”

Leer ons beter kennen

Maak een
afspraak met
Bert

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.

Mis jouw droombaan niet!

Stel een job alert in en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe en relevante vacatures.